Ричард Клайдерман гостува на Европейския музикален фестивал 2013


Ричард Клайдерман гостува на Европейския музикален фестивал 2013

11686

Световноизвестният пианист Ричард Клайдерман (Richard Clayderman) ще изнесе концерт в зала 1 на НДК на 5 април.

Изявата е в афиша на Европейския музикален фестивал, организиран от "Кантус Фирмус". Това ще бъде четвъртото гостуване на прочутия френски музикант в България и той отново ще се изяви заедно с оркестъра на Класик FM радио.

Тази година Клайдерман ще отпразнува 60-ти рожден ден със своя първи албум от десетилетие насам – "Romantique". Новият запис ще включва някои от най-големите хитове на таланта, ремастерирани или изсвирени наново. Официалната премиера на проекта ще се състои на 4 февруари. Дискът ще бъде на музикалния пазар у нас и в iTunes България чрез Universal Music Bulgaria.

Билетите за концерта на маестрото в зала 1 на НДК се продават на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", в Билетен център, НДК, и онлайн чрез Tickets.bg. Цените са от 30 до 70 лв.

Чудите се каква е тайната зад успеха на симпатичния русоляв музикант?! От дете той чете нотите по-добре от родния си френски. На 12-годишна възраст печели място в Парижката консерватория и завършва първи по успех. Освен че започва кариера като класически пианист, той става и студиен музикант, за да издържа своя болен баща и младото си семейство.
 
Вече 36 години продължава изумителната концертна кариера на французина. Тя стартира през 1976 със записа на известната пиеса "Балада за Аделин" на композитора Пол дьо Сеневил и продуцента Оливие Тусен. Оттогава до днес Клайдерман е изнесъл над 2000 концерта по целия свят и е продал над 100 милиона албума в 57 страни. Той концертира активно и е известен с това, че може да даде 200 концерта за 250 дни. Ричард създава свой специфичен стил, наситен с много романтика, в който съчетава класически творби с поп звучене. Записал е над 1200 пиеси и има славата на суперзвезда в областта на популярната класическа музика. По думите на един немски журналист "той със сигурност е направил повече за популяризирането на пианото по света от всеки друг от Бетовен насам".

Пианистът никога не е мечтал да бъде звезда. Въпреки това той има продадени повече копия на записите си от имена като Боб Дилън, Лейди Гага, Адел, Джей-Зи и Колдплей (Coldplay). Днес отличителните му пиано интерпретации на известни произведения от всички ери и жанрове се слушат във всяка една точка на света. Независимо дали сте узнали или не, неговата музика се е превърнала в саундтрака на живота ви. Противно на факта, че французинът страни от светския живот и блясъка на славата, през последните 35 години той е една от най-разпознаваемите личности, а билетите за концертите му се продават броени минути след анонсирането на датите.

Ето списъка с пиеси, включени в "Romantique":

1.  „Adagio from Spartacus”

2.  „Les Misérables Medley”

3.  „Ballade Pour Adeline”

4.  „The Flower Duet”

5.  „West Side Story Medley”

6.  „Someone Like You”

7.  „Montague & Capulets”

8.  „Schindler’s List”

9.  „Hallelujah”

10. „Le Onde”

11. „O Mio Babbino Caro”

12. „You Raise Me Up”

13. „Nessun Dorma”

Бонус тракове за луксозно дигитално издание:

14. "Home"

15. "Lara’s Theme"

16. "My Valentine"

"Кантус Фирмус" АД е сред водещите български музикални агенции. Съществуваща от 1995, първоначално като част от Класик FM радио, тя се занимава с организиране на концерти и концертни пътувания.

Агенцията е създател и организатор на голям брой концертни изяви и турнета на български и гостуващи артисти и състави, сред които са и Найджъл Кенеди (Nigel Kennedy), Максим Венгеров,  Генадий Рождественски, Пинкас Цукерман и много други.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички