Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Ричард Клайдерман гостува на Европейския музикален фестивал 2013


Ричард Клайдерман гостува на Европейския музикален фестивал 2013

11687

Световноизвестният пианист Ричард Клайдерман (Richard Clayderman) ще изнесе концерт в зала 1 на НДК на 5 април.

Изявата е в афиша на Европейския музикален фестивал, организиран от "Кантус Фирмус". Това ще бъде четвъртото гостуване на прочутия френски музикант в България и той отново ще се изяви заедно с оркестъра на Класик FM радио.

Тази година Клайдерман ще отпразнува 60-ти рожден ден със своя първи албум от десетилетие насам – "Romantique". Новият запис ще включва някои от най-големите хитове на таланта, ремастерирани или изсвирени наново. Официалната премиера на проекта ще се състои на 4 февруари. Дискът ще бъде на музикалния пазар у нас и в iTunes България чрез Universal Music Bulgaria.

Билетите за концерта на маестрото в зала 1 на НДК се продават на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", в Билетен център, НДК, и онлайн чрез Tickets.bg. Цените са от 30 до 70 лв.

Чудите се каква е тайната зад успеха на симпатичния русоляв музикант?! От дете той чете нотите по-добре от родния си френски. На 12-годишна възраст печели място в Парижката консерватория и завършва първи по успех. Освен че започва кариера като класически пианист, той става и студиен музикант, за да издържа своя болен баща и младото си семейство.
 
Вече 36 години продължава изумителната концертна кариера на французина. Тя стартира през 1976 със записа на известната пиеса "Балада за Аделин" на композитора Пол дьо Сеневил и продуцента Оливие Тусен. Оттогава до днес Клайдерман е изнесъл над 2000 концерта по целия свят и е продал над 100 милиона албума в 57 страни. Той концертира активно и е известен с това, че може да даде 200 концерта за 250 дни. Ричард създава свой специфичен стил, наситен с много романтика, в който съчетава класически творби с поп звучене. Записал е над 1200 пиеси и има славата на суперзвезда в областта на популярната класическа музика. По думите на един немски журналист "той със сигурност е направил повече за популяризирането на пианото по света от всеки друг от Бетовен насам".

Пианистът никога не е мечтал да бъде звезда. Въпреки това той има продадени повече копия на записите си от имена като Боб Дилън, Лейди Гага, Адел, Джей-Зи и Колдплей (Coldplay). Днес отличителните му пиано интерпретации на известни произведения от всички ери и жанрове се слушат във всяка една точка на света. Независимо дали сте узнали или не, неговата музика се е превърнала в саундтрака на живота ви. Противно на факта, че французинът страни от светския живот и блясъка на славата, през последните 35 години той е една от най-разпознаваемите личности, а билетите за концертите му се продават броени минути след анонсирането на датите.

Ето списъка с пиеси, включени в "Romantique":

1.  „Adagio from Spartacus”

2.  „Les Misérables Medley”

3.  „Ballade Pour Adeline”

4.  „The Flower Duet”

5.  „West Side Story Medley”

6.  „Someone Like You”

7.  „Montague & Capulets”

8.  „Schindler’s List”

9.  „Hallelujah”

10. „Le Onde”

11. „O Mio Babbino Caro”

12. „You Raise Me Up”

13. „Nessun Dorma”

Бонус тракове за луксозно дигитално издание:

14. "Home"

15. "Lara’s Theme"

16. "My Valentine"

"Кантус Фирмус" АД е сред водещите български музикални агенции. Съществуваща от 1995, първоначално като част от Класик FM радио, тя се занимава с организиране на концерти и концертни пътувания.

Агенцията е създател и организатор на голям брой концертни изяви и турнета на български и гостуващи артисти и състави, сред които са и Найджъл Кенеди (Nigel Kennedy), Максим Венгеров,  Генадий Рождественски, Пинкас Цукерман и много други.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички